понеделник, 19 май 2008 г.

Игор Томашич напусна Левски в посока Израел. Защитника подписа със Макаби Тел Авив за 2 години


Игор Томашич подписа договор с Макаби Тел Авив - най-популярния клуб в Израел. Контрактът е за две години - до 2010-а година, а Томашич ще получи общо 600 000 евро - по 300 000 евро на сезон.
Два кръга преди края Макаби Тел Авив заема шесто място в шампионата на Израел, а през миналото първенство бе на трета позиция. Целта е през новия шампионат отборът да се върне отново в челото и дори да атакува титлата.
Защитникът на Левски имаше оферти от италиански отбори от Серия Б и от Хайдук Сплит. В началото на април Томашич получи предложение и от Легия Варшава, но го отказа заради двегодишната забрана на поляците да участват в евротурнирите.
Томашич вече има опит в първенството на Израел, след като от 2003 до 2005 година защитава цветовете на Апоел Петах Тиква и на Апоел Беер Шева. Освен там, българският национал е играл в Холандските Рода и Маастрихт и в белгийския Генк.Така Томашич става петия състезател на Левски, който за по-малко от половин година преминава в клуб от Израел след трансферите на Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Седрик Бардон и Екундайо Джаеоба. Интересното е, че посочените четирима бяха продадени за обща сума около 300 000 евро, а Томашич напусна "сините" без пари.

Няма коментари: