четвъртък, 5 юни 2008 г.

Резилът стана световна новина

Скандалът с ЦСКА измести дори новините от еврофиналите в балканската преса. Резилът на шампиони ни беше отбелязан и от западната преса. Заинтригува се дори австралийския телевизионен канал Фокс Спорт. Вестник "Билд", "Газета дело Спорт", "Екип", "Марка" цитират становището на Лицензионната комисия, Сашо Томов и дори Дучето. Испанците наблягат на опита за линч срещу клубния шеф. Сръбският "Блиц" и централните медии в Черна гора и Босна отделят челните спортни страници на ЦСКА. Има снимки и на екшъна на "Армията". "Петре отива във "В" група", отбелязва румънският "Проспорт". Задълженията на Лупи са описани подробно от руските "Советский спорт", РИА Новости и Газета.ру.
"Ла Гадзета дело Спорт", ИталияБългарският шампион ЦСКА няма да играе в Шампионската лига през тази година. На клуба не бе даден професионален лиценз заради дълговете му. Въпреки това ЦСКА ще очаква от eвропейската футболна централа УЕФА до края на седмицата окончателното решение по казуса.
"Билд", ГерманияЦСКА (София) е заплашен с изваждане от европейските клубни турнири. Причината за твърде вероятното наказание са неизпълнени критерии за лицензиране. Шампионът на България дори е заплашен с изваждане от елитната футболна "А" група. ЦСКА стана шампион за 31-и път в своята история, без да загуби нито една среща. Все пак българският клуб е изпратил молба до УЕФА за отсрочка на изпълнение на критериите по лицензиране.
"Екип", ФранцияБългарският футболен шампион ЦСКА (София) ще бъде изваден от евротурнирите, след като загуби професионалния си лиценз.Решението на Комисията по лицензиране се базира на неизплатени задължения на клуба. "Това, което се случва, е провокация", заяви президентът на ЦСКА Александър Томов. "Срамен ден в историята на клуба", отбеляза шефът на фенклуба Димитър Ангелов.
"Марка", ИспанияШампионът на България ЦСКА няма да може да участва в европейските клубни турнири поради неизпълнение на изискванията на комисията по лицензиране. Това предизвика недоволство у феновете, които обстрелваха с бутилки президента на клуба Александър Томов. Освен от Шампионската лига има вероятност ЦСКА да бъде изваден и от елитната българска дивизия. Това ще стане, ако до месец и половина не получи лиценз за участие в първенството. Лично президентът на БФС Борислав Михайлов ще пътува да централата на УЕФА в Нион, за да реши проблемите

Няма коментари: