петък, 6 юни 2008 г.

Швейцария се моли за здравето на Патрик Мюлер


Последният път, когато швейцарският народ се интересуваше толкова активно от състоянието на коляното на един човек, бе през 1985-а година.
Тогава швейцарската легенда в ските Пирмин Цурбриген бе под въпрос за участието си на спусканията за Световната купа в Бормио. Сега обаче всички погледи са насочени към железният защитник Патрик Мюлер, който все още е под въпрос за мача на откриването на еврофиналите в събота срещу отбора на Чехия.
31-годишният бранител на френския Олимпик Лион пропусна целия сезон поради редица контузии в коляното си и сам заяви, че все още не се чувства готов за участие в толкова важна среща, като тази на откриването на европейски футболни финали. Мюлер все пак може да се включи на по-късен етап от турнира, след като игра в последните две приятелски срещи на Швейцария.
Селекционерът на домакините Коби Кун, който претърпя пет поражения в шест контролни срещи без опитния си бранител, стовари тежкото решение дали да играе върху самия защитник. "Винаги треньорът трябва да решава. Принципно за да се възстановиш от контузия в кръстните връзки ти трябват шест месеца, а на мача на откриването аз навършвам точно толкова от операцията", даде надежда за феновете Мюлер, също както и Цурбриген през 1985-а година, когато се възстанови на време за два златни и един сребърен медал.
Друга добра новина за швейцарските фенове е завръщането на ключовия полузащитник Транкило Барнета, а по подобен начин стоят нещата и в лагера на Чехия. Селекционерът Карел Брюкнер, който се оттегля от поста си след края на европейското първенство, вече отписа Зденек Поспех. 29-годишният защитник на Копенхаген обаче не е титуляр в състава на чехите, което е добра новина за феновете на отбора.
"Никой не е незаменим", категоричен бе опитният треньор Карел Брюкнер.

Няма коментари: