четвъртък, 5 юни 2008 г.

Гатузо: Дел Пиеро трябва да е капитан


Алесандро дел Пиеро трябва да е капитан на Италия на Евро 2008, тъй като има най-много мачове за националния отбор, каза днес неговият съотборник Дженаро Гатузо. Защитникът Фабио Канаваро, който има 116 мача за "адзурите" пропуска първенството заради контузия на глезена. Дел Пиеро е следващият с 86 мача, но не винаги попада в титулярния състав на Роберто Донадони.Вратарят Джанлуиджи Буфон, който има 82 мача за Италия, се очаква да носи капитанската лента в мачовете от група С срещу Холандия, Румъния и Франция.
"Смятам, че в този момент Дел Пиеро трябва да е капитан, защото има най-много мачове за националния отбор. Ако той не играе капитан трябва да е Буфон. За всички нас Буфон е много важен футболист", каза Гатузо на пресконференция днес.
"Трябва да се подготвим добре за всички мачове и да не мислим за това, че сме световни шампиони. Нашата група е с много добри отбори и трябва да бъдем внимателни", добави той.Очаква се в първия мач на Италия в понеделник с Холандия като титуляр да започне 23-годишният полузащитник Алберто Акуилани."Харесвам много Акуилани. Държи се добре на терена и е част от нашия отбор", коментира Гатузо.

Няма коментари: