четвъртък, 5 юни 2008 г.

новото поколение на Австрийския футбол ?

Ще напиша малко информация за младото поколение на австрийския футбол което след 4-5 години сигурно може да избута вундертима много нагоре.

Мартин Харник - Вердер Бремен 21г нападател

Харник показа невероятно представяне по време на миналогодишния мондиал до 20 г в Канада. След това се присъедини към Вердер и записа голов дебют в Бундеслигата. Разписа се и в първия си мач за първия тим на Австрия през миналия август, когато с едва второто си докосване прати топката във вратата на Чехия (1:1).

Себастиан Приодъл - Щурм Г 21г защитник

Прьодъл е високо оценяван централен защитник, който след края на Евро 2008 ще се присъедини към германския Вердер. Той бе капитан на тима до 20 г., който през миналата година игра полуфинал на Мондиала в Канада. Когато е 19-годишен, Себастиан дебютира за националния отбор, а през март вкара два гола при загубата с 3:4 от Холандия.


Ервин Хофер - Рапид Виена 21г нападател

Хофер изигра ключова роля за Рапид при спечелването на титлата в изтеклия сезон, като вкара 9 гола в последните 12 мача. Прякорът му е “Джими” и идва от бившия американски профсъюзен лидер Джими Хофа. Вкара три гола за Австрия по време на миналогодишното световно първенство до 20 години.

Емануел Погатец - Мидълзбро 24г защитник

Левият бранител Емануел Погатец е сред най-опитните в австрийския тим. Защитникът се състезава в английската Висша лига от 2005 година, когато облича екипа на елитния Мидълзбро. Преди това Погатец сменя цветовете на Спартак (Москва) и Байер (Леверкузен). В националния отбор на родината си роденият в Грац футболист играе от 2002 година.

Няма коментари: