четвъртък, 5 юни 2008 г.

Муту притеснен от групата


Нападателят на Румъния Адриан Муту призна, че ще бъде много трудно отборът да повтори успехът от 2000 година, когато северните ни съседи стигнаха 1/4 финал. Преди осем години румънците имаха не по-лек жребий като тогава се паднаха заедно с Англия, Португалия и Германия, но въпреки това успяха да излязат от групата. Муту обаче не е сигурен дали това може да се повтори.
"През 2000 година групата ни бе тежка, но все пак не трябваше да играем срещу световния шампион и световния вицешампион. Никой не иска да бъде в подобна група. Това е най-тежката група падала се някога. Знаем, че два тима ще трябва да си тръгнат след първата фаза, но ще направим всичко възможно ние да не сме сред тях", каза Муту.
През 2000 година Муту бе младок, който влизаше като смяна на ветерана Георге Хаджи. Днес обаче надеждите на румънците са той да поведе съотборниците си напред. На първо време стои въпросът как да се справят с Франция.
"Франция има много опитен състав с много класни футболисти, но и те си имат слабости. Естествено няма да споделя какви са те. Все пак не очаквам да имаме много голови възможности и е важно да бъдем много ефективни. На хартия имаме труден жребий и само хората обичащи адреналина са доволни. Един положителен резултат срещу Франция обаче може да ни вдъхне много увереност са следващите срещи с Италия и Холандия. Сега е моментът да покажем какво можем", завърши нападателят.

Няма коментари: